vineri, 14 ianuarie 2011

Să iubim literatura.

În data de 17.01.2011, ora 13:00, în amfiteatrul Liceului Teoretic "O. Goga" Huedin, va avea loc o serie de evenimente pentru a celebra împlinirea a 161 de ani de la naşterea poetului nostru naţional, M. Eminescu. Aceste evenimente au la bază parteneriatul dintre biblioteca liceului şi catedra de limba română, ce poartă numele "Să iubim literatura".
Fiecare profesor a ales o clasă cu care să lucreze şi astfel, avem:

D-na profesor Adriana Şaitiş, împreună cu clasa a 11-a A, vor pune în scenă poezia "Luceafărul".
D-na profesor Ana-Maria Dascălu, împreună cu 9 A, vor prezenta un proiect în powerpoint despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu.
D-a profesor Anca Lăpuşte, împreună cu 9 E, vor prezenta un eseu ce poartă numele de "Eminescu veşnic tânăr".

Acest parteneriat a luat naştere la iniţiativa doamnei bibliotecar Sabina Tonca, ca un "strigăt" pentru tineretul din ziua de azi, care este tot mai puţin preocupat de lectură.

"În ultimii ani se observă o scădere a interesului faţă de lectură. Televizorul, jocurile video şi calculatorul sunt cele care au "furat" interesul copiilor şi chiar a adulţilor pentru a citi o carte.
......
Acest proiect îşi propune să trezească în sufletele fragile şi avide de cunoaştere ale elevilor dorinţa de a se apropia de carte, dorinţa de a citi, dorinţa de a pătrunde încă de mici în universul liniştit al bibliotecii, respectul faţă de carte, faţă de cel care a scris-o."
(D-na Sabina Tonca)

Să sperăm că veţi reuşi. Mult succes!

Pentru cei interesaţi, vă aşteptăm!

2 comentarii: