joi, 13 ianuarie 2011

Rochia cea nouă.


Ce sintagmă ar putea descrie cel mai bine această carte a Lindei Grant? "Un amalgam de sentimente". Este o carte captivantă, plină de lucruri interesante, de mister, de puzzle-uri de rezolvat, unele luând o întorsătură spectaculoasă spre sfârşit.
Vivien Kovaks provine dintr-o familie de evrei maghiari, refugiaţi în Anglia, pentru a scăpa de asupririle comunismului. Toată viaţa ei a stat sub un mare semn de întrebare, necunoscându-şi originile. Totuşi acest lucru nu a preocupat-o până când, într-o zi, din neant apare unchiul ei, care nu este bine primit, aşa că această întâmplare îi va da toată viaţa peste cap.
Ea este o femeie care doreşte să îşi trăiască viaţa din plin, să simtă tot ce se poate simţi, lucruri care, consideră ea, părinţii ei nu au făcut niciodată şi nici nu vor face. Într-un final, ea hotăreşte să îşi caute unchiul care nu de mult fusese eliberat din închisoare, pentru a încerca să înţeleagă prin ce împrejurări şi-a început existentă. Într-un final, ea îl întâlneşte pe stradă, întâmplător...
Dar de aici cred că cel mai bine ar fi să citiţi voi. E o carte care merită, promit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu