miercuri, 11 februarie 2009

Dragostea.


Oamenii in general sunt predispusi la o stare de visare, care le incetoseaza mintea, care le ofera placere asemenea celei dupa consumarea unui drog. Aceasta stare vrea sa faca viata mai dulce, desi viata o facem noi amara, nu e ea de la inceput.
Prin aceasta mica introducere vreau sa ajung la subiectul pe care vroiam sa il dezbat: "Dragostea nu exista." Ok...stiu ca o sa cititi postul cu repulsie, sau nu o sa il cititi deloc, sau il veti citi doar ca sa incercati sa ma contraziceti. Multa lume a incercat sa ma faca sa cred ca nu am dreptate, dar nimeni nu a venit cu o explicatie concreta. Cel mai frecvent raspuns a fost: "Ai abia 16 ani, nu vad de ce vorbesti chestii d'astea, ca oricum nu ai simtit dragostea." Raspunsul meu? Nu am simtit dragostea, fiindca ea nu exista.
Tot ce exista e atractie fizica/mintala, compatibilitate si obisnuinta.
Totul este superficial.
Da, ok...vezi pe cineva care iti place, te uiti dupa persoana respectiva, te gandesti la ea mereu, exclamezi: vai cat de bine arata, alea alea.
Ok...iti faci curaj si mergi sa te bagi in seama.
Trecem peste cateva etape si ajungeti impreuna. Ok, de fiecare data cand va vedeti,aflati cate ceva nou despre voi. La inceput esti atras de cum arata sau cum gandeste sau cum se poarta persoana respectiva sau pentru simplul fapt ca e cineva cu care te potrivesti, care se asemana cu tine. si iti place ca afli ceva nou in fiecare zi, este un joc de care esti atras, sa afli cat mai multe, sa impartasesti cat mai multe.
Dupa o perioada de timp in care ai avut parte de relatie ai ajuns la obisnuinta. Persoana cealalta e ceva obisnuit pentru tine, ceva regulat, cum ar fi micul-dejun [exemplu.].
Apoi...trece ceva mai mult timp si in cazul unei despartiri treci cu atat mai repede peste ea cu cat te modelezi mai usor noilor conditii.
Faza ca "simti ceva" ciudat...care te face sa sari de bucurie, e cauzat tot de acelasi joc al necunoscutului mintea ta isi da seama ca afla ceva nou cu fiecare clipa care trece, si tanjeste dupa asta.

Oke, hai ca am cam stricat magia. E ok sa crezi in dragoste, dar pentru unele persoane, realitatea e cel mai bun refugiu.

Dupa ce ati citit articolul acesta luuung, incercati'l si pe asta

Un comentariu: