miercuri, 28 martie 2012

Moralitatea.


Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Ne-a dat voie să hotărâm ce este bine și ce este rău, iar apoi a venit Biserica și a spus: da, omule, ai voie să alegi, dar în limitele impuse de noi.

O prietenă de-a mea, discutând cu un preot, l-a întrebat: ”De ce dacă o fată care are prieten de 2-3 ani, poate urmează să se căsătorească, întreține relații sexuale cu acesta înaintea căsătoriei, din prisma Bisericii, este văzută la același nivel cu una care a întreținut relații sexuale cu 10 bărbați. De ce în ambele cazuri se consideră preacurvie. De ce sunt văzute la fel?”

La care preotul îi spune ”Ca om, eu îți pot spune ce consider că este moral sau nu. Dar ca om al Bisericii, ca preot, trebuie să spun că ambele sunt persoane imorale.”

Deci ca o concluzie, Biserica ne impune ce este moral și ce nu. Atunci, unde mai este libertatea gândirii?

Biserica este una dintre cele mai mari puteri ale lumii. Înseamnă manipulare în masă. Totul se rezumă la putere și la bani, or cele două nu pot exista una fără cealaltă. Nu vreau să cred în Biserică. Vreau să cred în Dumnezeu. Vreau să cred că deși există atât de multe garduri, am puterea sufletească și sunt suficient de deșteaptă încât să sar peste ele. Vreau să hotărăsc eu ce este moral și ce nu!


poza

13 comentarii:

  1. Stii cum a fost asta ? Drept la tinta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi: da, fiindcă am ”o gândire sănătoasă” :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Biserica, ori religiile in general sunt niste sisteme create de oameni. Mult timp am avut eu mari indoieli legate de Dumnzeu din cauza ca aveam o mare aversiune fata de popi si tot ceea ce inseamna ''moralitatea'' impusa de Biserica.
    Sincer pentru mine Dumnzeu, daca intradevar e acolo sus undeva, nu are nici cea mai mica legatura cu sistemul lor, si aici ma refer la toate religiile, nu numai la crestinism. Parerea mea e ca stim prea putine, de fapt nu stim mai nimic despre ceea ce inseamna cu adevarat divinitatea, si nici nu cred ca o sa stim vreodata. Inca am mari indoieli pentru ca in general sunt o persoana care isi pune enshpe mii de intrebari cu privire la orice, da' de multe ori ma consolez cu gandul ca nu trebuie sa le stim noi pe toate, si ca e bine sa ne traim viata incercand sa facem ceea ce consideram noi ca e bine. Ce o sa se intample mai departe oricum vom afla cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau să cred în Dumnezeu! Bine spus! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Tsume: după cum spuneam, vreau să cred în Sumnezeu, nu în biserică. Da, sunt sisteme impuse de oameni. La fel și Biblia, a fost creată de oameni, ceea ce înseamnă în mod automat că ea conține greșeli.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu nu se identifica cu orice Biserica...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mare om cel ce ti-a spus ca ai o gandire sanatoasa !

    RăspundețiȘtergere
  8. adevarul e undeva la mijloc...biserica exagereaza in stabilirea moralitatii insa sa nu uitam ca moralitatea insasi a fost multa vreme pastrata doar de biserica..daca nu ar fi existat biserica nu ar fi existat nici moralitatea

    RăspundețiȘtergere
  9. Adi: cu care se identifica?
    Gabi: cel mai mare! :)) si sa`l vezi cat e de modeeest :)) :*:*
    Mihai: da, dar acum totul se rezuma la manipulare in masa, dupa cum ziceam...

    RăspundețiȘtergere
  10. Voi muta puţin atenţia în altă direcţie. Cine doreşte să facă tot ce e în căsătorie înainte de căsătorie de fapt vrea a face o evaluare şi în aceste probleme.
    Dar oricât ar căuta omul să obţină maximul se pare că nu poate prin evaluări şi calcul.
    De fapt arătăm că nu avem încredere în Izvorul Iubirii (Dumnezeu) căutând noi pe cel care ni se potriveşte. După multe încercări de felul acesta inima este atât de şocată încât nu mai deosebeşte dragostea şi prefăcătoria. Pornind cu încredere în Creator (Dumnezeu) încă de la sosirea noastră în lume ştim precis că ne va apropia de cel care este special pentru o relaţie perfectă. Să nu uităm că toţi (aproape) pornim cu iubire. Iar apoi parcă nu ştim de ce se îndepărtează cei doi parteneri. Se pare că cerem prea mult. Se pare că oferim prea puţin. Cu EL nu numai că vom şti ce să oferim dar ne va da ce să oferim.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim: Din păcate, nu ai prins esența postului meu și te-ai abătut de la subiect... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Numai cand nu mai crezi in dzeu, atunci ai cu adevarat liberul arbitru. Pana atunci...

    RăspundețiȘtergere
  13. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru sa Alegem intre bine si rau nu sa hotarim ce este bine si rau .Binele ca si raul este aratat in Cartile Sfinte ale tuturor religiilor ,nu noi hotarim binnele si raul noi doar alegem in deplina cunostinta

    RăspundețiȘtergere