luni, 23 mai 2011

Radiaţii solare.


Ok, dacă tot am trecut peste partea cu sfârşitul lumii, sunt unele lucruri de care trebuie într-adevăr să ne îngrijorăm, mai ales în această perioadă, şi anume, razele ultraviolete.

În aceste zile, nivelul radiaţiilor solare este foarte ridicat, depăşind valoarea maximă de 6.

Presupun ca ştiţi regulile, dacă nu, vă repet oricum: pălării, ochelari de soare, nu ieşiţi din casă fără să vă aplicaţi loţiune protectoare, şi încercaţi să mergeţi cât de mult se poate pe la umbră. Dacă aveţi tenul deschis la culoare, chiar încercaţi să vă feriţi. Înţeleg că e tentant să stăm la soare, să ne bronzăm, dar acest lucru ne va afecta sănătatea. Încercaţi după-masa, iar dacă nu vă puteţi abţine, nu depăşiţi o jumătate de oră de stat în soare!

Ca să vă dau un motiv bun să vă feriţi de soare... gândiţi-vă la cancerul de piele.


poza


2 comentarii:

  1. " e si cu tine! ce cancer de piele fata? si ce crema? sa ma dau eu cu crema cu fps doar ca ma duc la paine? ai luat-o razna? am, luat crema aia sa ma dau mare si eu pe plaja cand m-oi duce la vara. "

    asta gandea o clienta de-a mea cand ii prezentam niste creme pt soare cu factor de protectie, asta pana cand la dermatolog i s-a spus ca unele alunite sunt periculoase iar petele de pe corp nu sutn de la ficat si de la razele soarelui. acum, se da si iarna cu crema.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Lucylle: Da... oamenii sunt proşti, mai ales datorită grandomaniei. Nu contează ce fac, contează ce spune lumea. E o boală incurabilă. :)

    RăspundețiȘtergere