miercuri, 7 noiembrie 2012

Studentul Ardelean din spatele monitorului
            Prin Cluj circulă de ceva timp o veste. Ce fel de veste? Studentul Ardelean dă un party! Unde? În Gambrinus. Când? Joi, 8 noiembrie, începând cu orele 22:00 (am auzit că nu trebuie să întârziem niciun minut, desigur, pentru a nu pierde surprizele și premiile). Iar intrarea e doar 5 lei!
            Ei bine, probabil nu am zis nimic nou, dar eu, fiind mai curioasă din fire, am vrut să aflu mai multe așa că, am reușit să obțin câteva detalii din viața Studentului Ardelean. Ca să mă fac înțeleasă, Studentul Ardelean nu este un singur om, ci este o întreagă echipă formată din creatorul site-ului, din prietenii săi, din oamenii de pe stradă și toți cititorii. Este o echipă formată din aproximativ 54 000 de oameni, fiecare cu personalitatea sa, cu visele sale, dar care au în comun acest... mod de viață!
            ”Nu vreau să mă promovez ca un șmecher care are un blog. De fapt, e o colecție de glume, dume și povești adunate de la alții, în care mă regăsesc atât eu, cât și cei care citesc site-ul, cititori din toată România, dar și din Italia, Spania, Marea Britanie”, îmi spune omul care a pus baza acestei echipe.
            Cu puțin scepticism (eh... cine ar avea încredere într-un student la jurnalism în anul I?!), dar cu multă bunăvoință, îmi răspunde la întrebările poate puțin prea curioase. Ideea i-a venit după doi ani în care și-a petrecut timpul pe tot felul de rețele de socializare (facebook, twitter, 9gag) și a aflat ce înseamnă informația virală. Deși nu a făcut niciun fel de promovare, site-ul a devenit într-un timp extrem de scurt, foarte popular.
            Când s-a ajuns la impresionantul număr de 50.000 de like-uri, prietenul nostru a hotărât că e timpul să abordeze o nouă politică. Ideea nu mai era de a crește, ci de a răsplăti fanii, prin bilete la diverse concerte și festivaluri, beri moca, vouchere și se va continua în acest ritm, până la sfârșitul anului.
            Nu voi spune numele creatorului site-ului, din motive de intimitate, dar doresc să spun că el este foarte atașat și crede cu adevărat în acest mod de viață. <<Ardelean nu înseamnă să folosești regionalisme sau interjecții precum ”ioi” sau ”no”, ci să te regăsești în stilul de viață. De asemenea, student, înseamnă să trăiești cât mai ieftin și cât mai bine... să te poți distra!>>.
            Îmi explică mie, cum a încercat să explice multor persoane, care pur și simplu nu îl înțeleg, că el NU câștigă niciun ban din acest site. De asemenea, mulți fani nu înțeleg de ce a ales Clujul, iar explicația este simplă: experiența sa de student, s-a format aici, în Cluj.
            Din păcate, oricât am insistat, nu a vrut să divulge niciuna dintre surprizele ce ne vor aștepta, îndată ce intrăm în Gambrinus. ”Vei vedea” a fost singurul răspuns. Totuși, mi-a spus de ce a ales acest local: ”Fiindcă sunt cei mai deschiși la tot felul de evenimente și la orice gen de public!”.
            Ei bine, cam asta se află în spatele ”Studentului Ardelean”, o poveste, o echipă, mult râs și voie bună.
            Ne vedem joi la party!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu