marți, 21 august 2012

Ani de liceu.

Citisem pe blogul lui Emil Călinescu un guest post, scris de Andrei Cristea (ma gândesc că nu îi deranjează pe băieți puțină reclamă) despre anii de liceu. Și mă gândeam că pentru mine anii de liceu au reprezentat o perioadă groaznică! Știți filmele alea cu american teenagers, care sunt terorizați de viața de liceu? Mă refer la ăia care nu-s majorete și nici sportivi. Ei bine, în situația asta am fost și eu. Mai în glumă, mai în serios, ai mei m-au trimis la mate-info. Sincer, nu pot spune că îmi pare rău ca am terminat acest profil, îmi pare mai mult rău că am fost într-un stres continuu timp de 4 ani de zile. Să încep cu începutul: dirigintele. Profesor de mate, sever, cu idei învechite, pe la 50 de ani, mic, cărunt și cu mustață. Este genul de om căruia îi place să își bage nasul peste tot: unde mergi?, de unde vii? cât stai? cu cine? ce treabă ai acolo? Și Doamne ferește să te vadă seara în oraș sau să știe că ai fost la ceva petrecere în weekend, că automat erai scos la tabla și storcea toată vlaga din tine. Țin minte că prin clasa a9-a, îmi agățasem și eu un tip cu care ieșeam aproape în fiecare seara în oraș și dirigu ne vedea aproape de fiecare dată și mă asculta, fiindcă el mergea pe ideea că dacă am timp să pierd vremea, înseamnă că știu foarte bine. Totuși, ținând cont de faptul că eu și matematica nu am fost prietene niciodată...eh, vă imaginați ce ieșea.
Tot așa, într-o zi de piața, m-am dus să mă învoiesc de la o oră, să îmi cumpăr și eu una alta.
-Ce vrei să îți cumperi, Tămaș?
-Aaa, păii.. știți, una alta...
-Ce anume?
-Apii, văd eu.
-Dacă nu îmi spui exact ce, nu te las.
-Aș cam vrea să îmi iau..ăăă... un sutien.
-Aha... hmmm... ce culoare?

Ceva în genu era dirigu... și mai avea o vorbă, fiindcă eu mereu căscam la ore: Tămaș, ai grijă că o să-ți rupi maxilaru.

Aș dori să scriu și despre profu de fizică și profa de chimie, dar despre ei data viitoare, ca să nu mă lungesc prea mult cu vorba. Totuși mai scriu câteva ”perle” de-a lu dirigu.

”Eu cred că ați venit la școală doar cu trupu, celelalte le-ați lăsat pe undeva.”
”Bogdan are un scris de parcă scrie cu mâna în ghips.”
”Tre să va duc la biserică să vă afum cu tămâie că așa ceva nu am mai văzut.
”Ati uitat tot, ca și cum ați fi o găleată spartă sau un sac fără fund.”

12 comentarii:

  1. ioooooooooooi ce ne teroriza!
    si nici nu prea puteam sa il evitam :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt la mate info,dar ador informatica :D
    Ce pot sa spun, iti ador postarea pentru ca ador felul in care vorbesti despre acest frumos "chin" hihi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da Anemona, dar mie nu mi-au placut niciodata stiintele exacte. :) tie iti place informatica ;))
    pai... a trecut, acum m-am resemnat cum ar veni :))

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu sunt mate info si urasc matematica si informatica si chimia:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Hahaha. Stiu tipul ala de profesor. Si eu am destui prin liceu, na, n-ai ce sa le faci. Oricum, pana la urma asta e frumusetea liceului, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Florina: mie chimia de a12-a mi-a placut :)) am dat si bacul :o3

    Andrei: Nu e nimic frumos la liceu!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Un articol slab, subiectiv, agresiv, nedeontologic, pentru o aspiranta la jurnalism. Toate cadrele didactice (inclusiv tinere, nu neaparat "cu idei invechite") iti dezaproba gestul si atitudinea ta fata de profesorii si scoala care a incercat sa te formeze.Se pare ca nu ai reusit sa te ridici la nivelul cerintelor, din moment ce continui sa te plangi fals de rigorile ei. Ai scris articolul intr-un moment in care altele ar fi trebuit sa-ti fie prioritatile. Atat iti scriu, nimic mai mult. Dinu Balan

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am scris articolul din rautate, ci din simpatie :-? Si sunt convinsa ca toti elevii profesorului respectiv, peste cativa ani, isi vor aminti cu drag exact de aceste gesturi si replici. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. De asemenea, sunt convinsa ca si profesorii care au citit articolul cu atentie si il cunosc cat de cat pe domnul profesor sunt asentimentul meu, desigur, asta daca nu sunt influentati de diverse "idei" transmise.

    Sunt convinsa si de faptul ca profesorii care si-au spus parerea (Pozitiva sau negativa) in legatura cu acest articol, au avut la randul lor dascali care se asemanau cu o forma sau alta cu domnul profesor. :)

    Eu l-am respectat si il respect in continuare pe domnul diriginte, chiar daca am avut problemele noastre. Am scris gandindu-ma cu drag la dansul, acest articol si, sincer, nu este problema mea daca unii il considera "agresiv si nedeontologic".

    Pentru mine, blogul este un jurnal plin de amintiri, iar aceasta este una dintre amintirile placute si amuzante din perioada liceului, pe care o voi putea reciti peste cativa ani.
    Profit de aceasta "provocare" pentru a-i ura domnului diriginte un La Multi ani, de Sf. Nicolae si multa multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo Bya:* Nu lua in seama toate rautatile:-J Mult succes in continuare:* Mada T.

    RăspundețiȘtergere