luni, 5 martie 2012

Șantajul


de Patrizio Trequattrini


Am citit cartea de musai ca de voie bună și, cu toate că la început nu m-a atras în mod special, iar sfârșitul m-a dezamăgit, este o carte digerabilă, ușoară, care sublinează unele aspecte și demonstrează de ce sunt capabili oamenii când au un deadline.

Mmm... tipa asta care-i personajul principal (spre rușinea mea, i-am uitat numele. Nora parcă, dar nu bag mâna în foc) se îndrăgostește de un tip care i-ar putea fi tată, cu toate că are o relație de 14 ani cu alt tip.

Și chiar dacă bătrânelul pare tipul perfect, ajunge să o șantajeze emoțional pe Nora. Cum? Veți vedea citind acest roman care, pe lângă altele putem regăsi aici teme existențiale: Ce este viața? Ce drum ar trebui să parcurgem? Există Dumnezeu? Câtă moralitate există în gestul avortului?

Etc, etc. Mi-e mi-a plăcut.

Șiii, pentru dragii mei cititori din Huedin, nenea ăsta, adică Patrizio Trequattrini, vine mâine, adică marți, 06.03.2012, la liceu, în sala Amfiteatru, pentru o lansare de carte. Vor vorbi acolo autorul, traducătorul - Laszlo Alexandru (cartea a fost scrisă înițial în italiană), prof. Alexandru Jurcan, Dinu Bălan și Elena-Livia Bâlc.

Și ținând cont de faptul că avem puține evenimente culturale la noi în orășel, ați face bine să nu-l ratați pe acesta, iar cartea costă doar 10 lei!

A, da... Am uitat să specific că în unele părți limbajul este caaaam... ”de lemn”, puțin prea serios, puțin prea formal, dar neglijezi acest aspect în momentul în care te lași prins de poveste.

Și înainte să închei acest post, vă sugerez să citiți și acest articol, care e foarte interesant și care s-ar putea să vă ofere niște puncte de reper.

Să aveți parte în continuare de o zi frumoasă și pliiiină de zâmbete!


7 comentarii:

  1. vreau la tineee!
    pare draguta cartea, sa vad cum dau de ea, si fac putin timp liber. si se rezolva :*
    o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Julie: ma anunti cand vrei sa vii, si te primesc cu tot dragu :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm... Se simte in "glasul" tau ca nu a fost cartea favorita, insa din cate bag de seama ar avea subiecte care ar interesa pe absolut toata lumea, defapt sunt exact pe care le are aproape orice pamantean!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei bine, Furio mi s-a parut o carte slaba...Cand esti prea obsedat de o problema, de o drama personala si nu te poti distanta de ea,dai rateuri...
    Dar Santajistul este chiat o carte buna...nu o fi capodopera, dar te tine in lectura pana la capat..

    RăspundețiȘtergere
  5. CLML: mersi, la fel

    Lavi H.: nici al meu, dar nu imi pare rau ca am citit-o

    Adrian Pascu: da, cam asa ceva...

    Dinu Balan: ei bine... inseamna ca am facut bine ca nu am cumparat Furio si am ramas cu 5 lei in buzunar :))

    RăspundețiȘtergere